Qui som

Grup de Malherbologia

Qui som

El grup de Malherbologia i Ecologia Vegetal de la Universitat de Lleida-Agrotecnio, és un grup de recerca consolidat i reconegut per l'agència catalana AGAUR (2021 SGR 00325) i centra la seva recerca en el marc de l'agronomia i l'ecologia vegetal. El grup està constituït per sis doctors, cinc investigadores postdoctorals, una tècnica de suport a la recerca i cinc estudiants de màster o grau.

El grup és membre del centre d'investigació CERCA Agrotecnio i lidera el Grupo de Acción “Malherbologia” del Campus Iberus on participen investigadors i investigadores de la Universidad Pública de Navarra, CITA de Aragón, SSV DARP de Catalunya i CICYTEX d’Extremadura. Membres del grup formen part de l'actual Junta Directiva de la Sociedad Española de Malherbología (SEMh) i coordinen el Comité de Prevención de la Resistencia a Herbicidas (CPRH) d'aquesta societat. Els membres del grup formen part també de l'European Weed Research Society (EWRS), participen en diferentes Working Groups d'aquesta societat i lideren el grup de treball "Seed Bank, Germination and Early Growth". 

Entre les activitats de transferència del grup destaca a) la creació (desembre 2021) de la Spin Off "IPM Advice" dirigida a donar assessorament en temes de control de males herbes mitjançant el sistema expert IPMwise, i b) la impartición de diferents cursos de reconeixement de males herbes per a empreses des de l'any 1997.

El grup lidera des d'abril 2023, la Xarxa Temàtica de la Agencia Española de Investigación sobre la espècie invasora Amaranthus palmeri, amb participació de grups de recerca del CITA d'Aragó, INIA de Madrid, Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (IBCMP) de València, Universidad de Vigo, Universidad Pública de Navarra i CITYTEX d'Extremadura.

Entre les tasques i objectius del grup per als propers anys sobresurt l'encàrrec realitzat per la EWRS d'organitzar a Lleida, el junio de 2025, el 20th European Weed Research Society Symposium.

Pots veure el video del grup a l'enllaç següent: https://youtu.be/gw4NDhCS9bY

Ens pots seguir a instagram: @grem.udl.cat; i a Twitter: @grem_udl

Grup de Malherbologia i Ecologia Vegetal. Universitat de Lleida - Agrotecnio

Grup de Malherbologia i Ecologia Vegetal. Universitat de Lleida - Agrotecnio.

Grup de Recerca de Malherbologia i Ecologia Vegetal

El grup a Mérida amb motiu del 20 Congreso de la Sociedad Española de Malherbología (SEMh)

El grup a Atenes amb motiu del EWRS Simposium 2022

El grup a Atenes al simposi EWRS el juny 2022